Muziek die je creatieve sappen laat stromen!

Muziek die je creatieve sappen laat stromen!

Heb je dat ook? Dat je creativiteit gaat stromen mits de juiste muziek? 

Het is wetenschappelijk bewezen dat muziek ons gelukkiger en relaxter kan maken en de stress wat kan wegnemen .Muziek kan je in een bepaalde mood brengen!

Songs die je creatieve sappen doen stromen, dat bestaat voor mij! En voor jou?

Ter inspiratie alvast mijn vijf  favoriete songs om in een creatieve flow te komen :

1. Chan Chan van de Buena Vista Social Club

Dit nummer geeft mij het gevoel dat ik op een andere plaats ben, ik zit niet meer aan de keukentafel en er is geen vaatwasmachine die we nog dringend moeten legen, ik waan mij ergens in een zuiders land!

2. You can go your own way van Fleetwood Mac

Hoewel het nummer daar totaal niet over gaat, krijg ik hierbij het gevoel dat er geen juist of fout is, ik mag helemaal zelf kiezen welke weg ik insla! Ik bepaal mijn eigen regels! Hoe cool is dat niet?

 

3. Let’s hear it for the boy van Deniece Williams

Perfectionisme is a bitch, dat is voor mij de reminder van deze song : he may be no Romeo ... Als je je best doet, dan verdien je sowieso een applaus! Wees lief voor jezelf! (de videoclip is ook om vrolijk van te worden.)

 

4. Lift me up van Moby

Dit liedje geeft mij het gevoel dat ik mezelf kan overstijgen, dit wakkert echt mijn creatieve vibe aan, Deze song zet mijn zintuigen op scherp en houdt me gefocused en alert.

 

5.Love of the common people van Paul Young

Deze song maakt me altijd wat melancholisch (jeugdsentiment, ja zo oud ben ik al) en de lyrics bevestigen me dat er op zich niet veel nodig is om gelukkig te zijn. Gewoon gezellig aan de keukentafel knutselen, een theetje bij de hand, de kinderen rond me, een goei muziekje... het leven kan mooi zijn! Dat is het gevoel dat deze song me geeft.

 

Zit jij ook met een deuntje in je hoofd die je creativiteit aanwakkert, heb je een playlist die je helemaal naar “ the right creative place voert? Ik ben benieuwd!

Terug naar blog