Het is toch zo fijn om een beginner te zijn

Het is toch zo fijn om een beginner te zijn

Dat pottenbakken een hype is tegenwoordig, is jou misschien ook niet ontgaan?

Hiep hoi, met zijn allen, na de yoga, aan de klei! Ik kan jullie geen ongelijk geven, niets rustgevender volgens mij! Maar leren potten draaien is, net als heel veel andere dingen, een proces van vallen en opstaan, try and error of zoals mijn grootmoeder altijd met franse uitdrukkingen rond mijn oren sloeg : ¨faire et refaire, c’ est aussi travailler¨.

En daar wringt het schoentje soms. Mensen hebben vaak een onrealistisch beeld van dat draaien en willen meteen die sublieme slakom uit hun handen zien te voorschijn komen.

Bizar toch! Weet je hoeveel schetsen Picasso of Vincent Van Gogh maakten voor er een echt schilderij tevoorschijn kwam? Of hoeveel taarten Roger Vandamme bakte voor hij zijn meesterstukken maakte, of nog dichter bij huis, weet je hoeveel km die buurman liep vooraleer hij zich aan een marathon waagde? Dus ja, het is perfect normaal dat dat potje voor 5 olijven voor die slakom komt. Dat heet namelijk een PROCES. Ja, inderdaad, net zoals je kind eerst van maan, roos, vis leest voor hij aan de Harry Potters begint. O, je snapt me helemaal, alleen, voor jezelf heb je niet zoveel geduld?

Laat die verlammende verwachtingen varen en geef jezelf toestemming om een beginner te zijn!

Weet je nog hoe het voelde toen je als kind met iets nieuws begon? De kriebels in je buik? Hoe spannend het was en hoe hoopvol? Je had geen idee of het wel iets ging worden, of het wel je ding zou zijn. Maar je had er zin in, je gaf het voluit een kans want je zou het wel leren.

Om dat laatste woordje gaat het : je gaf jezelf tijd om iets te leren (logisch, want je had alle tijd van de wereld, je was nog een kind).  

Probeer dat gevoel terug op te roepen!

Het is zo leuk om met iets nieuws te beginnen, te genieten van de spanning dat het nieuwe met zich meebrengt, om te leren, uit te proberen, te ontdekken, te mislukken en te herbeginnen. En na een tijdje kom je vanzelf meer in je comfortzone en krijg je wat meer zelfvertrouwen! Echt waar! Ik beloof het!

Wil je het direct eens uit proberen? Hier is je kans! Ik zette net een nieuwe workshopreeks online: https://sabinevanbiervliet.be/workshops/1161/potten-draaien-voor-beginners-en-halfgevorderden-maart-woensdagochtend/

Terug naar blog